ΤΟ CONCEPT ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

ΤΟ CONCEPT ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

«Η Αφροδίτη βρίσκεται στο Παρίσι, ανάμεσα σε άλλα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Παρόλα αυτά είναι ένα ξένο σώμα στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Αυτό υποδηλώνεται από το δυσανάλογο μέγεθος της σε σχέση με τα υπόλοιπα μνημεία, αλλά κυρίως από το εντελώς διαφορετικό χρώμα της. Η συγκεκριμένη δε απόχρωση την κάνει πιο ανθρώπινη και πιο ζωντανή, σε σχέση με το υπόλοιπο φόντο του επιβλητικού Παρισιού.

Από την άλλη πλευρά η Μήλος είναι ο φυσικός της χώρος, είναι ένας χώρος που την περιμένει νοσταλγικά να επιστρέψει, γι’ αυτό υπάρχει και το ολόγραμμα στο συγκεκριμένο σημείο του βράχου. Είναι ο χώρος που αποτελεί μέρος της υπόστασής της γιατί εκεί βρέθηκε και από εκεί αφαιρέθηκε βίαια.

Από την αρχή η εφαρμογή προτρέπει τον επισκέπτη να μετακινήσει την Αφροδίτη στο σπίτι της. Μόλις πραγματοποιηθεί αυτή η τόσο απλή και συνάμα τόσο μεγαλειώδης κίνηση, η Αφροδίτη γίνεται ένα με το νησί. Χωρίς υπερβολές, χωρίς άλλα μεγαλειώδη μνημεία να την περιστοιχίζουν… μόνο ένας βράχος και μια χούφτα κυκλαδόσπιτα… αυτά της λείπουν, αυτά χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένη…»