ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

blog-img1 2019-02-07

ΕΛΛΗΝΙΖΟΥΣΑ ΑΡΠΑΓΗ

Ποίηση: Kλέλια Χαρίση

Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος

Αφιερωμένο στην μεγάλη καμπάνια της Δημοτικής Αρχής Μήλου TAKE ME HOME, για τον επαναπατρισμό της Αφροδίτης της Μήλου, της ξενιτεμένης μας θεάς...
Αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, επώνυμους και ανώνυμους που με μηνύματα έμπρακτης συμπαράστασης στέκονται καθημερινά αρωγοί στην μεγάλη μας προσπάθεια, μια προσπάθεια που είναι Εθνική!
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Μεγάλο μας συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο για την πολύτιμη συνεισφορά του. Μεγαλειώδες έργο από μια μεγάλη Ελληνική ψυχή! 
Υπέροχη μουσική πάνω σε υπέροχους στίχους και το αποτέλεσμα μιλάει απευθείας στην καρδιά μας....! 
Κλέλια Χαρίση, φίλη της Μήλου και Πρέσβειρα της καμπάνιας μας σε ευχαριστούμε για ΟΛΑ!

Ο Δήμαρχος Μήλου 
Γεράσιμος Δαμουλάκης

Η Προέδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης 
Αντιδήμαρχος Μήλου

Ζαμπέτα Τούρλου

https://www.youtube.com/watch?v=N4Q9X0k67EI&feature=share

blog-img1 2018-09-24

ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

 

Στο Κλήμα Ε Κατέβηκες
Και έφυγες γλυκιά μας
Τα χέρια σου, σου πέσανε
Και μείναμε δικά σας

Τα χέρια σου εγώ θα βρω
Όταν θα γίνω δύτης
Για να στα φέρω να σε δουν
Πως ήσουν Αφροδίτη

Την Μήλο σου να σκέφτεσαι
Τον μέγα γυρισμό σου
Και να σου στρώσουμε ξανά
Το σπίτι το δικό σου

Όλη η Μήλος καρτερεί
Η Αφροδίτη νάρθει
Και από το Κλήμα που θα βγεις
Θα αραντιστή με άνθη

Στίχοι Αντωνίου Καμακάρη Τοτού

blog-img1 2018-09-24

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ - ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

11.6.2017

Χέρια και πνεύμα Ελληνικό την σμίλεψαν, της Μήλου τα αλαβάστρινα νερά την ξέπλυναν, το αιώνιο φως των Κυκλάδων την λεύκανε και το αιγαιοπελαγίτικο αγέρι την αλμύρα πάνω της γλύκανε.

Αρκετά όμως δεν την χαρήκανε εκεί στην ξενιτιά ?

Για χιλιάδες χρόνια τους χάρισε απλόχερα το φως και την ζέστα του Αιγαιοπελαγίτικου ήλιου, το διάφανο γαλάζιο και το αιώνιο λευκό του νησιού της, τους μάγεψε με το πνεύμα και την ομορφιά του πολιτισμού που την γέννησε, μα τώρα, ήρθε η στιγμή κι αυτοί να κάνουν αυτό που πρέπει, αυτό που αρμόζει ανάμεσα σε αδέλφια.

Πατρίδα μας λευκή, ήλιε μας θαλασσινέ, γη μας που η αλμύρα σε λαβώνει και ο ήλιος θρέφει τις πληγές σου, το σώμα αυτό πέρασε χιλιάδες χρόνια δύο αιώνες μακριά σου. Σώμα πλασμένο από τις πέτρες σου και τους γλυκάλμυρους καρπούς σου, μόνο εδώ, κάτω από το φως της Μήλου, η ομορφιά του ξανά θα αναστηθεί .

Ήρθε η ώρα εμείς οι Μήλειοι να την πάρετε πάρουμε σπίτι της και να την φροντίσετε φροντίσουμε σαν να είναι να ζήσει αιώνια κοντά σας κι ας είναι και για λίγο. Για λίγο θα ανασταίνεται κι ύστερα πάλι θα υπομένει.

Έλληνες, Μήλιοι και Ξένοι τα ιερά μνημεία των πολιτισμών δεν αγοράζονται, ούτε πουλιούνται. Δεν έχουν ιδιοκτήτες και δεσμοφύλακες. Ανήκουν στην γη που τα γέννησε και στον πολιτισμό που τα ανέστησε.

Έλληνες και Ξένοι, τα ιερά μνημεία των πολιτισμών δεν αγοράζονται, ούτε πουλιούνται. Δεν έχουν ιδιοκτήτες και δεσμοφύλακες. Ανήκουν στην γη που τα γέννησε και στον πολιτισμό που τα ανέστησε.

Ας είναι αυτή η καλοκαιρινή ημέρα, η πρώτη του χρόνου του ταξιδιού της προς το αιώνιο φως του πολιτισμού της πατρίδας της, της γαλανόλευκης Μήλου.

Την Κυριακή 11.6.2017 ενώνουμε τις φωνές μας και διεκδικούμε την επιστροφή της Αφροδίτης στην πατρίδα της.

Έναρξη διαδικασίας συλλογής υπογραφών για τον επαναπατρισμό της Αφροδίτης της Μήλου

Συνεδριακό Κέντρο "Γεώργιος Ηλιόπουλος"

Ώρα: 12:00μ.μ.